Je eigen bedrijf uitbreiden

Heb jij een bedrijf dat al jaren goed loopt en vind je het tijd voor de volgende stap? Dan kan het interessant zijn om je te verdiepen in hoe jij jouw bedrijf het best kunt uitbreiden. Het uitbreiden van een bedrijf kan op verschillende manieren en op verschillende schalen. Van een extra vestiging in een andere stad tot internationalisatie en van het inhuren van nieuw personeel tot een groter aantal aan te bieden diensten, het kan allemaal. Belangrijk is dat je weet welke vorm van uitbreiding bij jouw bedrijf en jouw ambities past.

Een internationaal bedrijf

Een bedrijf dat over de hele wereld een groot succes is, dat wil vrijwel iedereen met een eigen bedrijf. Wanneer je internationalisatie overweegt is het belangrijk dat jouw bedrijf goed vindbaar is en stevig in z’n schoenen staat,voordat je overgaat op internationale groei. Investeer dus eerst in linkbuilding in Nederland voordat je overgaat op linkbuilding Duitsland.

Waar te beginnen?

Een logische gedachtegang is: uitbreiden naar België. Daar spreken ze immers dezelfde taal, het is dichtbij en de cultuur lijkt op die van ons. Je internationalisatie laten slagen in België is echter nog niet zo makkelijk. De zakelijke cultuur van onze zuiderburen kent een sterke ons kent ons mentaliteit waardoor je er met je Nederlandse bedrijf niet makkelijk tussenkomt. Gelukkig zijn er een hoop andere opties, zoals onze oosterburen! De zakelijke cultuur in Duitsland komt meer overeen met de onze, waardoor jij daar wellicht beter in de smaak valt.

Een land gevonden, wat nu?

Wanneer je hebt besloten waar naartoe je gaat uitbreiden, in dit hypothetische geval naar Duitsland, ben je nog niet klaar. Je zult je bedrijf moeten aanpassen, zodat het daar weinig weerstand tegenkomt. Maak je bedrijf vindbaar in Duitsland, door te investeren in linkbuilding Duitsland. Lokaliseer je bedrijf: zorg dat je een vestiging hebt in Duitsland en neem mensen aan die verstand hebben van de lokale markt. Netwerk als een dolle om zoveel mogelijk connecties te leggen. Doe alles om te zorgen dat jouw bedrijf als een mes door de Duitse boter gaat. Dat moet met deze tips vast lukken!