Wat is een e-sigaret

e sigaret

De populariteit van het roken van sigaretten neem de laatste jaren af. De standaard sigaretten bevatten tabak en zijn ontzettend duur. Daarentegen bestaan er tegenwoordig ook e-sigaretten. Een e-sigaret is een sigaret op elektriciteit. Er zijn verschillende soorten varianten. Zo zijn er varianten ontwikkeld om vooral te voldoen aan de nicotine behoefte. Daarnaast zijn er varianten ontwikkeld om vooral veel rook damp te creëren. Het is echter mogelijk om iedere variant zowel met- als zonder nicotine te roken. 

e sigaret

Hoe werkt een e-sigaret?

Er zit een verschil in de elektrische sigaretten. Zo bestaat bijvoorbeeld een starterset. Een starterset bestaat uit een batterij, een base, een coil, een glaasje, een driptip en een clearomizer. Doordat je aan het uiteinde van de elektrische sigaret hijst, ontstaat er een rookdamp met nicotine. Daarentegen is het ook mogelijk om nicotine-vrij te roken. Dit is afhankelijk je e-liquid. E-liquid is de vloeistof waarmee je je sigaret bij kunt vullen. 

e sigaret

Welke elektrische sigaret past bij mij?

Er zijn meerdere verschillende elektrische sigaretten op de markt, dit zijn er meer dan zestig. Deze varianten bestaan uit drie modellen, de pod e-sigaret, de starters e-sigaret en de mod box. Wanneer je begint met het roken van de elektrische variant, is het aan te raden om met de starterset te beginnen. Als je met deze starterset begint, kun je ook gelijk een smaak uitzoeken. Op dit moment zijn er meer dan 450 verschillende smaken waar je uit kunt kiezen. Deze smaken zijn ontwikkeld door verschillende merken en komen uit verschillende landen.